Aflată la Cluj-Napoca în contextul desfășurării evenimentului „Produs de România”, o delegaţie oficială aparținând Raionului Hînceşti din Republica Moldova, condusă de preşedintele Consiliului Raional, Ghenadie Buza şi vicepreşedintele Dumitru Cornei, a ţinut să viziteze vineri, 5 octombrie 2018, stejarul din Republica Moldova plantat în curtea Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj. Plantarea stejarului a avut loc în data de 1 octombrie a.c., cu ocazia deschiderii anului educaţional 2018 – 2019, eveniment la care au participat reprezentanţii celor două tări-surori.
Cu prilejul acestei noi vizite, înalţii oaspeţi ai judeţului Cluj, înfrăţit cu Raionul Hînceşti, care au fost însoţiţi de domnii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Marius Mânzat și Vákár István, au adus cu ei, în mod simbolic, apă chiar de la locul de origine al stejarului, o rezervație din localitatea Nemțeni – Republica Moldova, situată pe malul Prutului.
De altfel, în acest fel oaspeţii şi-au ţinut promisiunea făcută atunci când delegaţia moldoveană, prezentă la deschiderea anului educaţional la Şcoala de Arte, a promis că moldovenii vor veni, cât mai des, să ude stejarul adus de către ei la Cluj-Napoca. Mesajul acestui gest este următorul: ideea de românism trebuie încontinuu alimentată cu seva vieţii de către ambele ţări-surori pentru ca să rămână veşnic proaspătă, în perspectiva împlinirii idealului comun al celor două naţii, despărţite deocamdată de graniţe.
Apoi, după gestul primenirii „stejarului frăţiei”, cu apă proaspătă din Republica Moldova, cei prezenţi au vizitat clădirea Şcolii de Arte, reabilitată integral de Consiliul Judeţean Cluj în ultimii zece ani, instituţie care reprezintă un exemplu de succes şi un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate a judeţului Cluj.