Stelian Tanase – Zeul Dragnea cade pe scari

October 8, 2018
539 Views

“Cred ca nici in cele mai negre nopți Liviu Dragnea nu și-a imaginat ce catastrofă va fi pentru el și PSD acest referendum. El a crezut că se va ridica pe cele 3 milioane de semnături, că va capitaliza și va repurta un triumf. Că așa va intra in campanie electorală cu un avans de o tură de stadion. Referendumul mai curind l-a ingropat. Reputația lui de strateg, de manipulator de mase, de general de trupe victorioase în campanii s-a terminat. Dragnea a făcut ca si Cameron care avea nevoie de o victorie inainte de congres sa se agigure ca va fi votat din nou lider al partidului Conservator. A inventat un referedum fiind sigur de cistig. Credea că lumea va spune nu la Brexit. S-a terminat prost pentru el , cit era el de sigur de victorie. Asta e – putere iti ia mințile.

dragnea meetingDe ce nu i-a iesit pasența lui Dragnea? Sunt mai multe cauze. 1/ Cultul personalității sale a agasat pina la urma baronii și cadrele PSD si a electoratului aferent 2/ Represaliile din 10 august 2018 – tentativa de lovitura, menita sa-l facă mai mult decit pină atunci omul forte al regimului. A fost aici si o dorință a lui de revansa, un un resentiment care i-au jucat un mare renghi 3/ Scandalul de la ultimul CEx, cind toata lumea pesedistă, dar si din afară, a inregistrat tertipurile si comportamentul de mafiot, de Naș, al lui Dragnea. Prin repetarea obsesivă a acelorași tactici de gang politic ele au devenit arhicunoscute.

Dragnea a intrat in ultimul un weekend cu un mare handicap – credibilitate zero. Asa încit a fost sfidat întîi de electoratul PSD, apoi de restul. Primarii lui nu au tras să mobilizeze lumea la urne. Nici cadrele din județe nu si-au arătat zelul. Sprijinul Bisericilor a fost iluzoriu. Oricît le-dragnea 111ai îndesa în buzunare, popii – îmi spunea un primar deunazi – nu se satură niciodată. Lecția asta Dragnea nu a știut-o și a încasat-o rău de tot.

Dar partida s-a decis în afara zonei de influență a PSD. Societatea românească pe ansamblu și-a spus că e prea mult Dragnea. Ajunge! S-a produs o saturație. La fel s-a întîmplat la un moment dat cu cu Năstase și Ponta. De 18 luni nu vorbim decît despre Dragnea. Guvernarea și presa nu au decît un singur subiect – persoana lui. De data asta i s-a înfundat. Referendumul a înregistrat în cifre acest fenomen de respingere. Avantajul lui Dragnea este că măcar de aseară știe exact cum stă. Ce va urma este greu de anticipat. Oricum zilele lui ca mare șef politic sunt numărate.

Dar vom mai avea prilejul în această săptămînă să comentăm referendumul.”arata

STELIAN TANASE

Leave A Comment

%d bloggers like this: