România, pe locul 10 în topul Uniunii Europene al celor mai mici creşteri la preţurile locuinţelor din T2

October 8, 2018
298 Views

Preţurile locuinţelor din România au crescut cu 4,7%, în trimestru al doilea al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Eurostat – Biroul european de statistică.

O creştere similară s-a înregistrat în Germania, astfel că acestea două au ocupat împreună locul 10 în Top 10 al celor mai mici creşteri la preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană (UE), în perioada citată, reiese din datele publicate vineri de Eurostat. Cele două au fost aproape atât de media UE, cât şi de cea a zonei euro, care a fost de 4,3% pentru fiecare.

În schimb, preţurile locuinţelor din Suedia au scăzut cu 1,7%, în trimestru al doilea al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe locul al doilea al acestui top s-a clasat Italia, unde preţurile au stagnat, în condiţiile în care scăderea a fost de 0,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, preţurile locuinţelor din Finlanda au crescut cu 0,7%, astfel că s-a poziţionat pe locul 3 al acestui top.

De asemenea, în aceleaşi perioade, creşteri de sub 5% s-au înregistrat în următoarele ţări: Cipru (1,2%), Franţa (2,8%), Marea Britanie (3,4%), Austria (3,7%), Belgia (3,9%), Croaţia (4,5%) şi Danemarca (4,8%).

Leave A Comment

%d bloggers like this: