Colegiul Tehnic „Napoca„ a marcat Ziua Educației

October 8, 2018
1,043 Views

În 5 octombrie, la Colegiul Tehnic „Napoca„ a avut loc un eveniment deosebit în cadrul căruia a fost marcată Ziua Educației, dar s-au celebrat și 72 de ani de existență a școlii.
La eveniment au fost prezenți domnul primar Emil Boc, reprezentanți ai inspectoratului Școlar Județean Cluj, directori de școli, dar și foști profesori și directori ai școlii, care au primit diplome și distincții. Un moment deosebit de emoționant a fost omagierea primului director al școlii, prof.ing.Ioan Rotaru, de la a cărui trecere în neființă s-au împlinit 25 de ani. În memoria domniei sale a fost atribuit numele Prof. Ioan Rotaru sălii festive a școlii, iar fratelui domniei sale, i s-a decernat o plachetă in memoriam.
Un alt moment emoționant a fost mesajul generațiilor, respectiv al foștilor elevi ai școlii, reprezentați de doamna Adriana Irimieș și ai actualei generații de elevi, prin mesajul elevei Loredana Suruceanu. Mesajele au dat startul unui program artistic susținut de elevii școlii cu ocazia aniversării. Totodată, evenimentul s-a înscris și în seria de activități dedicate Anului Centenarului Marii Uniri prin vibrația patriotică a cântecelor interpretate de doamna Adriana Irimieș, dar și de elevii școlii.
În mesajul rostit cu ocazia Zilei Educației, doamna director Marinela Marc aprecia că „se impune, mai mult ca niciodată, să învățăm să redevenim patrioți, să ne iubim credința, neamul, să ne jertfim, fiecare după puterile lui, pentru sângele din care am răsărit căci, așa după cum spunea Lucian Blaga „nici un popor nu e atât de decăzut încât să nu merite să te jertfești pentru el, dacă îi aparții”. Iar această obligație o au toți cei care simt românește, de la familie, până la școală, biserică, comunitate în sens larg. Dacă ne uităm și la ce spun sociologii, că foarte mulți tineri din ziua de azi consideră că patria este acolo unde îți găsești un loc de muncă mai bine plătit sau unde te simți mai bine respectat sau reprezentat, o să ne dăm seama că avem o mare problemă la nivelul societății în a defini patriotismul și că până la urmă, nu copiii sunt de vină, ci este o criză a sistemului de educație și a sistemului nostru de valori, pentru că societatea românească a intrat după ’89 într-o criză de identitate și este clar că va trebui să treacă încă mult timp și să se așeze valorile sociale.În acest moment, în care, din păcate, nu valorile adevărate sunt promovate în societate, cel care poate să recupereze și să transmită valorile acestea, este sistemul de educație, prin activitățile și proiectele educaționale în care sunt implicați elevii.„

Leave A Comment

%d bloggers like this: