Daniel Buda cere Vioricăi Dăncilă și lui Liviu Dragnea să nu mai trateze UE ca o structură malefică pentru români

October 7, 2018
500 Views

Europarlamentarul Daniel Buda cere Guvernului Dăncilă și președintelui PSD, Liviu Dragnea, să nu mai trateze Uniunea Europeană ca fiind o struncură care dorește răul poporului român.

Președintele PNL Cluj a afirmat astăzi că atât premierul, cât și președintele Camerei Deputaților, demonstrează că nu înțeleg că o dată intrați în UE, avem responsabilitatea să respectăm principiile și valorile care ne-au adus acolo.

“Nici măcar după dezbatere ei nu au înțeles rolul dezbaterii, nu a fost o dezbatere împotriva României, ci pentru români, pentru că se exprimă îngrijorare. Ei trebuie acum să ia foarte în serios scrisoarea lui Frans Timmermans cu cele 18 puncte pe care le consider că sunt puse în discuție pentru că altfel România riscă să aibă activat Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene ca urmare a nerespectării principiilor și valorilor la care am aderat. Ei nu înțeleg că acolo sunt preocupări serioase. Această guvernare PSD-ALDE a făcut necesară o astfel de dezbatere”, a precizat Daniel Buda.

Pe acest fond ar putea fi golită de conținut și deținerea președinției Consiliului UE de către România. Lipsa încrederii în țara noastră ar putea determina liderii de la Bruxelles să inițieze proceduri care să nu permită rezolvarea vreunui dosar important precum sunt: cadrul financiar multianual, politicile sectoriale sau Brexitul.

În plus pot fi inițiate ecanisme care pot duce la tăieri de finanțare prin fonduri europene către România, până acum beneficiar net a peste 30 de miliarde de euro.

Leave A Comment

%d bloggers like this: