TNL Cluj – Guvernarea PSD-ALDE sărbătoreşte Ziua Educaţiei Naţionale prin tăierea a 4000 de posturi din învăţământ!

October 5, 2018
705 Views

5 octombrie, Ziua Educaţiei Naţionale, ceea ce trebuia să fie o zi de sărbătoare pentru întregul sistem de învăţământ din România, s-a transformat sub Guvernarea PSD-ALDE într-o zi  de coşmar. 4000 de cadre didactice şi nedidactice au fost puse “pe liber” de către ministrul “pamblică”, Valentin Popa, care a ţinut morţis ca prin ultimul ordin semnat să mai aplice o lovitură de graţie educaţiei româneşti. Domnule demisionar, Valentin Popa, oare nu v-a tremurat mâna pe pix atunci când aţi semnat acest odios ordin prin care aţi nenoricit nu doar 4000 de cadre didactice şi famiile acestora ci şi zeci de mii de elevi din învăţământul preuniversitarSuntem convinşi că nu, deoarece nici pentru dumneavoastră, nici pentru PSD în general, învăţământul nu a reprezentat o prioritate în ultimii aproape 30 de ani.

O simplă radiografie a învățământului românesc ne arată că aproape 30% dintre copiii români de până la 18 ani au renunţat la studii, cu 10% mai mult decât acum doi ani şi cu 7% mai mult faţă de media europeană. Aproximativ o cincime dintre elevii români rămân cu cel mult opt clase, în vreme ce peste 75% dintre copiii de etnie romă abandonează şcoala înainte de a împlini vârsta de 14 ani. 37% dintre tinerii de 15 ani sunt analfabeţi funcţional, iar 43% dintre copiii cu dizabilităţi nu sunt înscrişi în nicio formă de învăţământ, potrivit INS. Nici infrastructura şcolară nu stă mai bine şi aici merită readuse în atenţie nu doar miile de şcoli dezafectate sau cu toalete în fundul curţii ci şi manualele pline de greşeli nepermise.

Lipsa investiţiilor şi salariile nemotivante transformă România în singura ţară din Uniunea Europeană unde sistemul de educaţie este unul primitiv şi lipsit de perspective. Mai mult, ţara noastră se confruntă începând din aceste zile şi cu o penurie de profesori, aspect care va pune în pericol calitatea învățământului pentru generaţiile actuale şi viitoare. Trist este faptul că educaţia, unul dintre cele mai importante domenii, a ajuns să fie croit după chipul şi asemănarea celor care conduc actuala coaliţie de guvernare: învechit, incoerent şi plin de erori!” a declarat Maria Forna, preşedinte al TNL Cluj.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: