Cetățeni străini depistați la muncă ilegală în Cluj-Napoca

October 4, 2018
466 Views

Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat, în urma unei acțiuni întreprinse în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, 3 cetăţeni din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare. Reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au efectuat, la data de 02 octombrie a.c., o acțiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 3 cetăţeni străini, bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Străinii au intrat legal pe teritoriul  României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă. Aceștia au fost informați cu privire la condițiile care trebuie îndeplinite pentru a desfășura activități lucrative pe teritoriul țării noastre.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că angajatorul nu a solicitat avize de muncă sau detaşare pentru cetăţenii moldoveni, nerespectând, astfel, prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: