Tsunami in Indonezia. 384 de morți și 540 de răniți

September 30, 2018
397 Views

Un cutremur de amploare cu magnitudinea de 7,7 s-a produs vineri în largul insulei indoneziene Sulawesi, la câteva ore după ce un alt seism, de o intensitate mai mică, a avut loc în regiune. Mişcarea telurică a fost urmată de declanşarea unei alerte pentru tsunami, ridicată de autorităţi la scurt timp, potrivit Reuters.

Agenţia de meteorologie din Indonezia a emis o alertă de tsunami pentru locuitorii din provinciile situate în centrul şi vestul Sulawesi, cerându-le rezidenţilor să se refugieze în zonele mai înalte.

Puternicele seisme – urmate de un tsunami – care s-au produs vineri pe insula Sulawesi din Indonezia au făcut 384 de decese şi peste 500 de răniţi, a anunţat sâmbătă Agenţia de gestionare a catastrofelor naturale din această ţară.

Aeroportul din Palu a rămas închis, după ce pistele şi turnul său de control au fost avariate în urma seismului, însă autorităţile locale au spus că se pregătesc să îl redeschidă, pentru a permite sosirea ajutoarelor umanitare.

Indonezia este situată în aşa numitul Cerc de Foc al Pacificului, o zonă de mare activitate seismică şi vulcanică unde se înregistrează anual circa 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: