Cele mai utilizate limbaje de programare în IT. Ce trebuie să cunoască tinerii pentru a obţine un job bine plătit

September 30, 2018
370 Views

Dobândirea de cunoştinţe IT este un avantaj pe piaţa muncii, indiferent de sectorul în care o persoană aspiră să lucreze. Statisticile arată că în top 25 cele mai căutate joburi, peste jumătate sunt cele care necesită abilităţi de programare.
În pregătirea pentru domeniul IT este important să se cunoască ce caută angajatorii la un programator. În acest sens, site-urile de specialitate au realizat un aşa zis top ale celor mai solicitate limbaje de programare de către companii.
SQL
Fiind folosit în foarte multe domenii, SQL (”sequel”) se află în topul clasamentului. Este prezent în tehnologii de baze de date ca MySQL, PostgreSQL sau Microsoft SQL, fiecare fiind cruriale în activitatea companiilor mari şi mici, a spitalelor, băncilor şi universităţilor. Aplicaţiile mobile dezvoltate de Google, Skype şi DropBox folosesc SQLite.
Java
Apărut acum 20 de ani, Java este unul dintre cele mai folosite limbaje de programare, cu peste 10 milioane de developeri şi rulând pe mai bine de 7 miliarde de dispozitive la nivel global. Este un limbaj foarte popular în rândul programatorilor, fiind simplu, adaptabil şi uşor de urmărit. Java îşi va menţine statutul de ”star al limbajelor de programare”, fiind folosit de mari site-uri ca LinkedIn.com, Netflix.com, Amazon.com.
JavaScript
Este un limbaj de programare diferit de Java, folosit pentru paginile web cu scopul de a le face mai interactive: efecte pe pagină, mesaje pop-up sau crearea de jocuri cu funcţionalităţi de bază. Aproape orice site incorporează elemente Java Script pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor, aşa că pentru developeri e o abilitate vitală. JavaScript stă la baza Node.js, o tehnologie care, printre altele, permite comunicarea în timp real.
C#
Apărut în 2000, C# (C-sharp) este un limbaj de programare conceput de Microsoft şi folosit de multe aplicaţii enterprise care folosesc .NET Framework. C# a avoluat din C şi C++, fiind un limbaj simplu şi modern.
Python
Python este un limbaj de programare extrem de uşor de învăţat ca începător şi la fel de util şi pentru cei care sunt deja programatori profesionişti. Este extrem de popular în rândul şcolilor de IT şi se adaptează uşor altor domenii ca matematica, fizica. PBS, NASA şi Reddit folosesc Python pentru website-urile lor.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: