Rusia a lansat cu succes sistemului de rachete de coastă Bastion

September 27, 2018
410 Views

Potrivit oficialilor ruși, echipajul sistemului de rachete de coastă Bastion a efectuat cu succes lansarea de rachete împotriva unei ținte navale aflată la o distanță de peste 60 de kilometri, pentru a demonstra capacitatea de a îndeplini în mod eficient misiuni de luptă în Arctica și a proteja zonele insulare și zonele de litoral ale Rusiei.

 

Bastion este un sistem modern mobil de rachete rusești de coastă. Acesta este conceput pentru a ataca vase militare de luptă de suprafață cât și navele auxiliare, iar de asemenea acesta poate ataca poziții inamice aflate pe țărm. Acest sistem poate ataca ținte multiple în condiții de luptă electronică și bruiaj efectuat de către inamic.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat și un videoclip care prezintă lansarea unei rachete de tip Onyx P-800 de către un sistem de apărare de coastă Bastion, care poate zbura cu o viteză de până la 3.200 de km/h.

Lansatorul Bastion poate purta două rachete anti-navă de tip Onyx, care pot ataca ținte aflate la o distanță de până la 300 km, dacă traiectoria de tragere este una înaltă, sau la 120 km cu o traiectorie de zbor joasă. Deși rachetele de tip Onyx P-800 sunt concepute pentru a fi folosite împotriva țintelor maritime, acestea pot fi folosite și împotriva țintelor aflate la sol

Leave A Comment

%d bloggers like this: