Daniel Buda – Guvernul te vrea prost: 30% dintre copiii români de până la 18 ani au renunţat la studii!

September 26, 2018
372 Views

“Declarativ, fiecare guvern face din educație o prioritate națională. Atâta doar că practica ne omoară. Pact pentru educație, 6 la sută din PIB pentru educație, tehnologizare, programe de lapte, corn, miere, măr, fructe și legume, manuale virtuale, manuale cu greșeli flagrante și rușinoase, miniștri reformatori și analfabeți. De cealaltă parte, aproape 30% dintre copiii români de până la 18 ani au renunţat la studii (obligatorii, conform legii), cu 10% mai mult decât acum doi ani şi cu 7% mai mult faţă de media europeană. Aproximativ o cincime dintre elevii români rămân cu cel mult opt clase, în vreme ce peste 75% dintre copiii rromi abandonează şcoala înainte de a împlini vârsta de 14 ani. 37% dintre tinerii de 15 ani sunt analfabeţi funcţional, iar 43% dintre copiii cu dizabilităţi nu sunt înscrişi în nicio formă de învăţământ, potrivit INS.
Tabloul general este unul sumbru pentru viitorul populației. Toți acești copii care renunță la școală sunt condamnați deja la șomaj sau locuri de muncă prost plătite, sărăcie și marginalizare socială. Sistemul învechit de educație, bazat pe realitatea socială românească și dezinteresul absolut pentru rezolvarea problemelor sistemului de educație pe care l-au demonstrat ultimele guverne ne fac să fim singura țară din UE cu trend de creștere a abandonului școlar. Ceea ce înseamnă un procent tot mai mare de viitoare populație activă care va trăi din ajutoare sociale sau sub limita pragului de sărăcie.
Populismul Guvernului PSD-ALDE nu este doar o critică de voce din opoziție. Orice atinge pleiada presupus social-democrată, în fapt un grup de interese, oameni ajunși în cele mai înalte funcții ale statului român, devine un eșec pe termen lung care va fi greu de corectat. Nu vorbim de milioanele de manuale tipărite cu greșeli crase și asumate ca fiind normale. Nici măcar de faptul că elevii cei mai mici sunt îndopați cu zer și făină fără valențe nutritive atât de necesare unui organism în creștere, pompos administrate ca ”Programul laptele și cornul”. Bătaia de joc la adresa noastră, a tuturor, răzbate din fiecare acțiune a lor pe zona educațională.
”Bani de liceu” este un alt program de ajutorare socială pe care îl derulează Ministerul Educației, pornit cu bună intenție de a încuraja frecventarea școlii la nivel de liceu. Doar că, în cei 14 ani de când a fost demarat programul, a rămas tot la stadiul de bătaie de joc pentru familiile nevoiașe care și-ar educa proprii copii. Cum poți să numești un succes un program care te ajută doar dacă ești mort de foame? Pentru ca un copil să beneficieze de cei 250 de lei lunar ca sprijin pentru liceu, familia lui ar trebui să nu aibă venituri mai mari de 500 de lei pe membru de familie. În situația unei familii în care doar un părinte lucrează și are salariul minim pe economie, de 1.900 de lei, copilul nu beneficiază de ”Bani de liceu”. Pentru că, în marea lor înțelepciune, cei de la Ministerul Educației au decis să se ia în considerare salariul brut, adică venitul din cartea de muncă în care tot ei, ăștia așa-ziși social-democrați, au transferat toate contribuțiile la stat în sarcina angajatului. Așa că, la un venit minim de 1900 de lei într-o familie tradițională cu mama, tată și copil, ministerul Educației ia în calcul salariul brut, fără să țină cont de faptul că în familia respectivă intră, de fapt, doar 1.162 de lei. Înalții funcționari ministeriali și însuși onor ministrul își închipuie că o familie de minim 3 persoane poate să plătească cheltuieli, să pună hrană pe masă și să se îmbrace cu 1.162 de lei pe lună, astfel că nu mai e musai să primească și copilul cei 250 de lei ca bani de liceu. Dacă n-am ști că de fapt sunt niște incompetenți cu IQ negativ, mai că i-am suspecta de intenția de a transforma cât mai mulți români în asistați social. Că ar încuraja astfel nemunca, munca la negru sau abandonul școlar. Că guvernul te vrea needucat și sărac, ca să îngroși rândul de la asistența socială sau câmpurile de căpșuni din Spania și Italia.” arata europarlamentarul Daniel Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: