USR a depus în Parlament toate semnăturile necesare iniţiativei “Fără penali în funcţii publice”

September 22, 2018
357 Views

USR a depus, vineri, la Parlament a doua tranşă de semnături pentru iniţiativa Fără penali în funcţii publice, peste 780.000, îndeplinind astfel condiţiile impuse de lege pentru declanşarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de judeţe.
„Uniunea Salvaţi România a depus astăzi (vineri – n.r.) la Parlament încă o tranşă de 446.000 de semnături pentru iniţiativa Fără Penali în funcţii publice. În total au fost depuse 781.000 de semnături, din toate judeţele ţării. Iniţiativa a reuşit să îndeplinească cele două condiţii impuse de lege: peste 500.000 de semnături valide şi minimum 20.000 de semnături din 21 de judeţe. Obiectivul USR este declanşarea referendumului Fără Penali în funcţii publice. USR are responsabilitatea de a lupta pentru ca vocea celor un milion de oameni au semnat să ajungă în Constituţia României.”, se arată într-un comunicat de presă al USR remis vineri MEDIAFAX.
Iniţiativa Fără Penali în funcţii publice propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: “Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.”

Leave A Comment

%d bloggers like this: