Prognoza meteo pe 4 saptămâni. Vremea 10 septembrie – 8 octombrie

September 11, 2018
1,063 Views

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru intervalul 10 septembrie – 8 octombrie 2018. Așadar, vremea în România, în următoarea lună va fi deosebit de frumoasă, caniculară în prima și a treia săptămână de prognoză. Apoi, temperaturile scad ușor către cele apropiate nivelului climatologic al lunii septembrie.

Săptămâna 10 – 17 septembrie 2018
Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.
Temperaturile pot depăși chiar 30 de grade în prima săptămână de prognoză!
Precipitațiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului, exceptând jumătatea de vest a țării, unde tendința va fi deficitară, dar și regiunile sud-estice, unde acestea pot fi excedentare.

Săptămâna 17 – 24 septembrie 2018
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil ușor mai ridicate decât acestea, local în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

Săptămâna 17 – 24 septembrie 2018

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local la munte și în jumătatea de sud – est a țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018
Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologică și pot fi ușor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul și centrul țării.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor, posibil cu o tendință excedentară local la munte și în regiunile sudice.

Leave A Comment

%d bloggers like this: