Munca de la distanţă, un deziderat pentru 8 din 10 angajati roamani (studiu)

September 7, 2018
212 Views

Munca de la distanţă pare să fie un deziderat pe care îl au tot mai mulţi dintre angajaţii români – 86% dintre aceştia (8 din 10) şi-ar dori să aibă această opţiune, conform unui studiu remis, joi, AGERPRES.
Studiul semnalează că 35% dintre angajaţii români pot alege să lucreze de acasă o zi pe lună, în timp ce 13% lucrează numai de acasă.
Motivele pentru care ar face o astfel de schimbare sunt o mai bună gestionare a timpului de lucru (menţionat de 60% dintre respondenţi), eliminarea timpului pierdut în trafic (55%) sau creşterea gradului de confort personal. Angajaţii români mai menţionează şi reducerea cheltuielilor aferente transportului sau mesei de prânz, creşterea productivităţii, dar şi scăderea nivelului de stres generat de conflictele de la birou. 32,4% spun că munca de acasă le oferă ocazia de a petrece mai mult timp cu familia, se menţionează într-un comunicat al eJobs, realizatorul studiului.
“Numărul companiilor care oferă angajaţilor posibilitatea de a lucra remote este din ce în ce mai mare, însă anul acesta a cunoscut o adevărată explozie, după ce conceptul de telemuncă sau muncă de la distanţă a fost legiferat. Pentru angajaţi este o variantă pe care şi-o doreau de mult timp, iar pentru angajatori reprezintă o economie considerabilă de costuri. Observăm această tendinţă şi pe ejobs.ro, unde, în acest moment, sunt peste 1.000 de locuri de muncă de la distanţă, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tot în creştere este şi numărul candidaţilor care caută locuri de muncă în funcţie de acest criteriu”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: