Emil Boc -proiect pilot cu autobuze şcolare la Cluj-Napoca

September 6, 2018
1,632 Views

Proiectul autobuzelor școlare cu circuit inchis ne-a fost solicitat de către clujeni în cadrul proiectului de bugetare participativă. În consecință, colegii mei, domnul director Neag, domnul director al Poliției Locale, domnul Bonțidean, domnul viceprimar Tarcea, împreună cu directorii școlilor, au lucrat ca începând de marți vom avea o lună și jumătate un proiect pilot, să vedem exact cum îl receptează școlile, părinții și copiii, adresat copiilor din clasa 0-IV, copiii mici care vin cu părinții la școală, un părinte, o mașină, un copil și care generează foarte mult trafic. Aici vrem să venim în sprijinul părinților și a celor care însoțesc copiii la școală punând la dispoziție, deocamdată, ca program pilot, pentru 2 licee care sunt în proximitate, este vorba despre Liceul Bălcescu și Avram Iancu, a spus primarul Emil Boc

900 de elevi din Cluj-Napoca vor avea autobuze dedicate exclusiv transportului lor către școlile centrale, autoritățile încercând în acest fel să rezolve problema blocajelor care se produc în fiecare dimineață pe străzile care duc în centru. Autobuzele vor fi așteptate de profesori, în zona școlilor

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, la şedinţa Consiliului Local, că de acest transport dedicat vor beneficia între 900 şi 950 de elevi care locuiesc în cartierele municipiului Cluj-Napoca, dar învaţă la şcoli din zona centrală.

„Unul dintre proiectele din programul de bugetare participativă care îl punem în practică de săptămâna viitoare, odată cu începerea anului şcolar, este unul pilot, care prevede introducerea autobuzelor dedicate pentru transportul elevilor la şcolile din centrul municipiului Cluj-Napoca. Toţi elevii din clasele 0 – IV de la Şcolile şi , în principal, cu sau fără însoţitor, vor merge la cursuri cu aceste autobuze dedicate, care îi vor prelua din cartiere la ore bine stabilite şi îi vor transporta, pe cinci trasee, spre unităţile de învăţământ. Cu aceste autobuze vor putea călători şi elevii de la alte şcoli din centrul oraşului, astfel că estimăm că vor beneficia de acest transport dedicat 900 – 950 de elevi. Prin acest proiect pilot ne dorim transportul în siguranţă al elevilor la şcoală şi descongestionarea traficului în centru, astfel încât să nu mai întâlnim o maşină, un elev, un părinte”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, transportul elevilor se va face în siguranţă, în condiţiile în care în fiecare autobuz va fi prezent câte un poliţist local, fiecare mijloc de transport fiind inscripţionat special.

„Când vor sosi la şcoală, elevii vor fi aşteptaţi şi preluaţi de profesori de la autobuz şi îi vor duce în şcoală, iar la încheierea cursurilor autobuzul îi va aştepta în faţa şcolii transportându-i spre casă în deplină siguranţă. Proiectul pilot se va implementa pe o perioadă de 45 de zile, în care vom înregistra toate observaţiile de îmbunătăţire şi vom suplimenta numărul de autobuze dacă va fi nevoie. Cred că acest proiect va fi unul de succes”, a explicat Emil Boc.

Introducerea noilor autobuze se face cu sprijinul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Leave A Comment

%d bloggers like this: