PNL vrea modificarea Legii Offshore. Orban: Vrem ca toate localităţile să aibă reţea de distribuţie de gaz

September 3, 2018
476 Views

PNL vrea amendarea legii Offshore, astfel încât din banii obţinuţi prin exploatarea gazelor din Marea Neagră, statul român să finanţeze construirea de reţele de distribuţie a gazului în localităţile care nu beneficiază încă de o astfel de distribuţie, a anunţat luni liderul PNL, Ludovic Orban.

„Am stabilit astăzi poziţia PNL privind Legea Offshore. Ne interesează mai puţin chestiunile legate de taxare (..) ceea ce ne interesează pe noi este ca banii pe care îi câştigă statul român să fie folosiţi în beneficiul cetăţeanului, pentru ca cetăţenii să beneficieze de pe urma acestor resurse de gaz pe care le are Romînia. Vom propune un amendament de utilizare a acestor resurse financiare pe care le obţine statul român de pe urma exploatării pentru două tipuri de obiective: pentru finanţarea constituirii de reţele de distribuţie a gazului în toate localităţile unde nu există distribuţie de reţele a gazului şi finanţare pentru a conecta localităţile la reţelele de gaz natural, astfel încât să beneficieze cei 65% dintre cetăţenii români care astăzi nu beneficiază”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

O altă modificare pe care liberalii vor să o aducă legii Offshore se referă la folosirea resurselor financiare obţinute din exploatarea gazelor pentru asigurarea combustibilului utilizat de CET-uri.

„Al doilea obiectiv- acest fond să poată fi folosit pentru investiţii, pentru companii care utilizează gazul natural pentru realizarea de produse cu valoare adăugată. De asemenea, să putem folosi resursele financiare pentru diferite investiţii, inclusiv în CET-uri, care să poată să îşi asigure ca şi combustibil utilizat gazul natural în integralitate”, a adăugat Ludovic Orban.

Leave A Comment

%d bloggers like this: