Consilierii PSD Cluj solicita Primarului Boc rapoartele Curtii de Conturi

September 3, 2018
579 Views

Consilierii locali PSD solicită publicarea de urgență a rapoartelor Curții de Conturi privind alocările Primăriei Cluj-Napoca pentru proiectele finanțate prin alocări nerambursabile, precum și stadiul proceselor pe care Primăria Cluj-Napoca le are cu Curtea de Conturi a României.

 

Încă din anul 2016 i-am solicitat Primarului Emil Boc publicarea rapoartelor Curții de Conturi și o discuție publică pe tema alocărilor pentru evenimente finanțate din fonduri nerambursabile, însă conducerea primăriei împreună cu consilierii locali PNL+UDMR au ales să ascundă aceste rapoarte, să blocheze orice dezbatere pe această temă.

Încă de la acea dată, Curtea de Conturi a României stabilea faptul că alocările de finanțări nerambursabile se fac în mod nelegal, fără respectarea legii și, mai mult, fără a se ține cont de recomandările făcute.

Amintim aici câteva din nelegalitățile identificate în rapoarte, informații obținute din presă, din cauza faptului că Primarul Emil Boc a ales să ascundă aceste rapoarte:

  • 2015 – 6 milioane Ron prejudiciu: se invoca, în principal, nelegalitatea alocării ca urmare a obținerii de profit de către beneficiar, precum și omisiunea cu bună știință de a furniza documentele solicitate și faptul că finanțatorul a uitat să verifice evidențierea și fundamentarea bugetelor. Principalul beneficiar al acestor finanțări a fost Federația SHARE, viitorul organizator UNTOLD, pentru care se stabilește un prejudiciu de 3,4 milioane Ron.
  • 2016 – 1,1 Milioane Ron prejudiciu: acordare nelegală de finanțări, în condițiile în care beneficiarii au desfășurat și au realizat activități care au generat profit.
  • 2017 – 2 Milioane Ron prejudiciu: acordare nelegală de finanțări către beneficiarii care generează profit.

În anul 2017, Primăria decide să aloce suma de 137.000 Ron+TVA pentru un contract de reprezentare juridică în procesele cu Curtea de Conturi, fără a înțelege să modifice regulamentul de alocare, alegând să risipească bani publici în loc să aplice legea.

 

Pe această cale, îi solicităm Primarului Emil Boc câteva răspunsuri:

  • De ce ați blocat publicarea tuturor rapoartelor Curții de Conturi în ultimii 4 ani?
  • Care sunt motivele pentru care ați ales să nu modificați regulamentul finanțărilor din fonduri nerambursabile până acum?
  • De ce nu generați o dezbatere unde să vă asumați public toate aceste posibile prejudicii de peste 9 Milioane Ron, iar dacă nu sunteți dumneavoastră de vină sa ne precizați cine v-a sfătuit atât de eronat?
  • De ce ați ales doar în ultima clipă să modificați regulamentul finanțărilor, într-un mod total netransparent?
  • Care este stadiul proceselor Primăriei Cluj-Napoca cu Curtea de Conturi și care este suma totală stabilită ca prejudiciu?

Așteptăm aceste răspunsuri pâna la ora începerii ședinței de Consliu Local din data de 05.09.2018.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: