Preşedintele Klaus Iohannis : Summitul Initiativei celor Trei mari va fi crucial pentru viitorul acestei platforme informale de cooperare

August 29, 2018
205 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc pe 17 şi 18 septembrie la Bucureşti, va fi crucial pentru viitorul acestei platforme informale de cooperare.
“Dacă Formatul Bucureşti, pe care l-am lansat împreună cu Polonia în 2015, şi-a dovedit utilitatea, Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, pe care îl voi găzdui peste doar trei săptămâni, va fi crucial pentru viitorul acestei platforme informale de cooperare”, a spus Iohannis la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii anuale a diplomaţiei române.
El a arătat că acest summit va trebui să dovedească faptul că se pot produce rezultate concrete, de natură să stimuleze creşterea economică în regiune, pentru a reduce decalajul de nivel faţă de vestul Uniunii Europene.
“În acelaşi timp, Summitul va trebui să arate că Iniţiativa este un instrument care stimulează convergenţa reală, deci coeziunea în interiorul Uniunii Europene, fiind un proiect care sprijină consolidarea Uniunii şi, totodată, prin stimularea interesului economic al Statelor Unite pentru regiune, un instrument de consolidare a relaţiei transatlantice”, a mai spus şeful statului. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: