Consilierii locali PSD nu sunt de acord nu acord cu regulamentul de admitere la creșă

August 29, 2018
246 Views

Consilierii locali PSD Cluj-Napoca consideră nefericite câteva dintre prevederile noului regulament de înscriere în creşele clujene.

Este foarte periculos să introduci în acest regulament criterii de vechime neîntreruptă şi să faci diferenţieri între idea de domiciliu şi reşedinţă.

Să înţelegem că primarul Clujului, dl. Emil Boc împarte clujenii pe categorii de vechime a domiciliului? Unii dintre noi suntem mai clujeni decât alţii? Unii dintre noi beneficiem de alte condiţii decât alţii în funcţie de data de la care locuim aici, sau avem adresa în oraş?

Trebuie să luăm în calcul că mulţi clujeni locuiesc în chirie şi de faptul că mulţi nu au posibilitatea cumpărării unui apartament.

Existenţa articolului 20 din regulament şi a ideii de departajare între clujeni pe criterii de vechime a domiciliului descalifică întreg regulamentul care va fi dezbatut miercuri. Nu putem accepta această inechitate, discriminare, prin acest regulament se pot crea precedente extrem de periculoase.

Pe de altă parte considerăm că toată această situaţie, extrem de neplacută, nu exista dacă dl. primar Emil Boc întelegea nevoia construirii creşelor în oraş, mai ales în contextul în care Guvernul României a finanţat prin PNDL construcţia de creşe (Construire creșă de cartier Str. Grigore Alexandrescu nr. 47A, în valoare de 12,978,766 lei; Construire creșă de cartier Donath nr. 238 în valoare de 4,213,654 lei).

Există o mare criză a locurilor în creşele clujene, o criză cunoscută de mulţi ani, care se putea rezolva de către primarul Emil Boc, în schimb primăria alege să facă selecţii între clujeni pe baza vechimii în oraş, prin criterii care nu corespund valorilor democratice şi pentru a justifica ignoranţa de care au dat dovada.

Este vorba de o falsă rezolvare a problemelor părinţilor, nu se rezolvă nimic, vorbim doar de o schimbare a locului pe listă, tot unii copii vor rămâne fără locuri în creşe.

Leave A Comment

%d bloggers like this: