Cel mai mare parking din Cluj-Napoca rezultatul unui parteneriat Primărie – Consiliul Județean Cluj

August 28, 2018
646 Views

Dintr-un parteneriat în premieră pentru Cluj-Napoca va rezulta, în colaborare cu Consiliul Județean Cluj, cel mai mare parking al orașului. Proiectul a fost aprobat astăzi de către consilierii județeni.

Sistemul Park&ride presupune conectarea transportului în comun din municipiu și a rețelei de biciclete la parcări amenajate în punctele principale de acces a traficului rutier dinspre zone precum Florești, Baciu, Apahida.

Parcările au fost cuprinse și în cadrul Strategiei Guvernului din 7 martie 2018 privind Cadrul naţional de politică pentru dezvoltarea pieţei în ceea ce priveşte combustibilii alternativi în sectorul transporturilor şi pentru instalarea infrastructurii relevante în România, prin care se stabilește necesitatea realizării unor amenajări park and ride în 40 de orașe cu 2 amenajări per oraș.

Muncipiul Cluj-Napoca asigură realizarea unor stații pentru mijlocele de transport în comun cu dotările și infrastructura aferentă, stații de bike sharing cu dotările și infrastructura aferentă, amenajare acces auto/pietonal cu dotările și infrastructura aferentă, iar Județului Cluj îi revine realizarea restului obiectelor proiectelor constând în principal în realizarea, administrarea și întreținerea parcării, cu mențiunea că aceste facilități vor funcționa contra const, taxele urmând a fi stabilite și încasate de către Județul Cluj.

Leave A Comment

%d bloggers like this: