DACIAN CIOLOS – La Cluj ,…,

August 27, 2018
215 Views

La Cluj-Napoca am înțeles în ultimele zile că sunt deja mulți cei convinși că nu există altă rețetă magică pentru a avea o clasă politică nouă altfel decât prin efortul fiecăruia dintre noi.

Platforma civică România 100, la inițiativa și cu implicarea directă al colegilor din Cluj, a organizat o Școală de Vară pentru mai mult de 200 de participanți din toată țara. Am aflat multe lucruri noi despre instrumentele politice, de organizare în teritoriu, sociologice și de comunicare publică prin care putem face din Mișcarea România Împreună (RO+) un partid care să aducă speranță, încredere și să câștige viitoarele alegeri.

Încântătoare a fost diversitatea celor care au participat: de peste tot din țară, de la orașe și din sate, oameni tineri dar și mai în vârstă, inclusiv pensionari, cu profesii variate, bărbați și femei aproape în proporții egale.
Am văzut oameni cu idei, cu spirit critic și exigenți cu lectorii care au trebuit să-și argumenteze bine ideile pentru a convinge.
S-a vorbit despre cum trecem de la acțiunea civică la organizarea politică, despre ideologii, etică, despre comunicare în politică, despre instituțiile europene. Am avut schimburi de idei interesante pe marginea proiectului de Program Politic al RO+.

Platforma România 100 s-a dovedit deja o bună pepinieră pentru cei care sunt gata să facă pasul spre politică. Mișcarea România Împreună, creditată cu încredere de tot mai mulți români, are acum de unde să recruteze oameni care să își dorească binele comun mai presus de cel individual sau de gașcă.

Leave A Comment

%d bloggers like this: