O româncă a creat un algoritm care întrece oamenii la depistarea ştirilor false

August 26, 2018
517 Views

Un algoritm care depăşeşte chiar poate face diferenţa între ştirile reale şi cele false, adesea depăşind chiar şi performanţele oamenilor, a fost dezvoltat de cercetători de la Universitatea din Michigan, în frunte cu o româncă.
Într-un interviu pentru Digital Trends, cercetătoarea româncă Rada Mihalcea, cea care a dezvoltat sistemul, spune că a luat decizia de a se implica în lupta cu ştirile false atunci când a văzut efectul negativ pe care acestea îl pot avea asupra evenimentelor politice majore şi asupra vieţii cotidiene.
Mihalcea, profesor de informatică la Universitatea din Michigan spune că grupul său de lucru a depus o muncă semnificativă în ultimii aproape 10 ani pentru a detecta înşelăciunile. „Am văzut oportunitatea de a aborda o problemă socială majoră prin expertiza acumulată de-a lungul anilor”, a declarat românca pentru Digital Trends.
Mihalcea şi echipa ei au dezvoltat un algoritm lingvistic care analizează discursul scris şi caută indicii, cum ar fi structura gramaticală, punctuaţia şi complexitatea, care pot oferi semnale denunţătoare ale ştirilor false.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: