Întâlnirea fiilor satului Bedeciu, ediţia a II – a

August 25, 2018
557 Views

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Mănăstireni, organizează sâmbătă, 1 septembrie 2018, la Bedeciu, un eveniment cultural tradițional- „Întâlnirea fiilor satului Bedeciu”.
Manifestarea, aflată la cea de-a doua ediție, va debuta la ora 10:00 cu Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica „Înălțarea Domnului” din localitate. Apoi, de la ora 12:00, va fi săvârșită o slujbă de pomenire la Monumentul Eroilor, după care, în curtea școlii, va fi lansată monografia „Bedeciu, satul nostru de suflet”, ediția a doua.
Manifestările vor continua de la ora 14:00 cu un program folcloric, susținut de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș, alături de soliștii vocali: Mariana Morcan, Marinela Zegrean Istici, Florin Bota, Grigore Sâmboan, Florina Trif, Mihaela Toșa, Violeta Goia Tuinete și Ramona Crișan. Vor evolua și Ansamblurile folclorice: „Someșul-Napoca”, din Cluj-Napoca, „Cununa Apusenilor” din Gilău și „Cununa Vlădesei” din Huedin.
Evenimentul se va încheia cu hora satului, la Căminul cultural din Bedeciu.

Leave A Comment

%d bloggers like this: