Guvernul a aprobat o ordonanţă pentru sprijinirea administratiei publice locale să realizeze proiecte finanţate din fonduri europene

August 24, 2018
261 Views

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, o ordonanţă prin care se asigură sprijin autorităţilor publice locale să realizeze proiecte finanţate din fonduri europene, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, precizând că actul normativ a fost promovat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
“Prin acest act normativ, Guvernul sprijină autorităţile publice locale să realizeze proiecte finanţate din fonduri europene. Este vorba despre un mecanism de sprijin, care permite unităţilor administraţiei publice locale să acceseze, în cursul acestui an, (…) împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate la Trezorerie, în limita sumei de 800 de milioane de lei. Fondurile pot fi utilizate pentru asigurarea prefinanţării şi/sau cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.
El a precizat că aceste împrumuturi vor putea fi contractate de autorităţile publice locale, instituţiile publice finanţate integral din bugetul local, spitale publice din reţeaua administraţiei publice locale sau asociaţii de dezvoltare intercomunitare.
“Prin această măsură este stimulată (…) atragerea de fonduri europene pentru finanţarea proiectelor locale de infrastructură – apă-canalizare, şcoli, spitale sau drumuri”, a arătat Nelu Barbu.

Leave A Comment

%d bloggers like this: