USR Cluj anunță un șir de dezbateri cu candidații pentru europlamentare

August 23, 2018
243 Views

În cei aproape 30 de ani de democrație post-decembristă fiecare partid și-a desemnat candidații la alegeri prin negocieri secrete care au favorizat baronii locali să își împingă favoriții în față. Așa am ajuns să avem o clasă politică deconectată de la problemele de zi cu zi ale cetățenilor care în schimb au pierdut interesul în participarea la alegeri.

USR a arătat în decembrie 2016 că este un partid altfel desemnându-și candidații pentru parlamentare în urma votului membrilor, iar anul acesta vom promova o procedură și mai transparentă pentru desemnarea candidaților pentru europarlamentare.

Orice membru USR își poate depune candidatura pentru campania electorală internă pe plan național până pe 22 septembrie și va urma o perioadă de campanie electorală internă pe parcursul lunii octombrie și noiembrie. Lista finală a candidaților USR pentru alegerile europarlamentare va fi stabilită prin votul tuturor membrilor partidului între 22 noiembrie ora 12:00 – joi, 29 noiembrie, ora 12:00.

În județul Cluj, membri care doresc să participe la competiția națională vor avea trei ocazii de a participa în cadrul unor dezbateri moderate de o persoană imparțială, din afara partidului, pentru a își face cunoscute ideile și planul de activitate cu care doresc să candideze.

Prima dezbatere va avea loc la Dej, la cofetăria Bueno, sâmbătă 25 august între 12:00 și 14:00. Următoarele vor avea loc la Gherla, între 1-2 septembrie, respectiv la Cluj-Napoca, în 16 septembrie. Vă vom ține la curent cu desfășurarea acestor evenimente de îndată ce sunt disponibile.

Membri nou veniți în partid în această perioadă vor putea să se înscrie ca și candidați și să ia parte la aceste dezbateri pentru a concura dacă devin membri de partid cu până la 4 zile înaintea fiecărui eveniment. La finalul acestor dezbateri, va avea loc un vot consultativ al membrilor din USR Cluj pentru a le valida calitățile înaintea depunerii candidaturilor pentru campania electorală națională.

Leave A Comment

%d bloggers like this: