Românii prefera un dormitor calduros, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius, indiferent de anotimp (studiu)

August 23, 2018
598 Views

Românii îşi manifestă în cea mai mare măsură preferinţa pentru o cameră de dormit călduroasă, 94% dintre cei chestionaţi recunoscând că dorm cel mai bine la temperaturi de peste 20 de grade Celsius, conform unui studiu realizat la nivel european, remis miercuri AGERPRES.

Un dormitor călduros este preferat şi de unguri şi turci, spre deosebire de germani şi englezi cărora le plac temperaturi mult mai scăzute în încăperile de dormit, respectiv mai puţin de 20 grade Celsius , după cum reiese dint-un sondaj realizat de E.ON şi Kantar EMNID la nivel european, care relevă că între Vestul şi Estul Europei există diferenţe de câteva grade Celsius, în plus sau în minus, când vine vorba de mercurul termometrelor din încăperile de dormit.

Potrivit studiului, şi în Ungaria sau Turcia un nivel ridicat al căldurii în dormitor este destul de apreciat, 82% dintre unguri şi 76% dintre turci preferând să doarmă la temperaturi de cel puţin 20 de grade Celsius.

Cu toate acestea, o privire spre Vest dezvăluie cât de diferite sunt obiceiurile europenilor în această privinţă. Deşi această vară toridă nu a permis întotdeauna să fie asigurată o temperatură ambientală optimă în locuinţe, germanilor şi francezilor le place ca încăperile lor de dormit să fie mult mai răcoroase. Un total de 66% dintre respondenţii din Franţa şi 65% dintre cei din Germania preferă să se odihnească în încăperi cu o temperatură mai mică de 20 grade Celsius.

Dormitoarele cu adevărat reci, cu temperaturi de 15 grade Celsius sau mai puţin, se găsesc în Marea Britanie, unde aproape un sfert dintre respondenţi, 22 procente, preferă o temperatură mai degrabă arctică decât una văratică. Şi în Germania, 15% dintre germani mărturisesc că preferă să doarmă la temperaturi sub 15 grade. Prin comparaţie, doar 1% dintre români se simt confortabil cu o astfel de temperatură în dormitor, iar doar 6% din totalul celor care au răspuns ar alege să doarmă într-o încăpere cu o temperatură mai mică de 20 grade Celsius.

Dacă luăm temperatura medie rezultată în urma tuturor răspunsurilor dintr-o ţară, atunci vedem că oamenii din România şi Turcia preferă cele mai ridicate temperaturi pentru dormitoarele lor, respectiv 22,3 grade Celsius, în timp ce britanicilor şi germanilor le plac cele mai scăzute, respectiv 18 şi 18,2 grade Celsius.

Rezultatele fac parte din studiul ‘Trăind în Europa, 2018’, în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria. AGERPRES

Sursa foto : www.complexslava.ro

1 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this: