Drumul National E-60 in Floresti se va MODERNIZA DOAR LA ANUL si nu din 15 septembrie 2018

August 23, 2018
493 Views

Ieri Primarul Horia Sulea arata

“Dragii mei dragi,
Asa cum spuneam, CNAIR prin DRDP Cluj, administratorul DN1-E60-Avram Iancu va interveni pe calea respectiva de comunicatie – asfaltare, refacere rigole, marcaje. Asa cum spuneam, dupa 15 septembrie. Si, iata, dorinta v-a fost ascultata.
Se va incepe reabilitarea nu dinspre Est (municipiu), ci dinspre Vest. Asa ca functie de conditiile meteo si ritmul de lucrare (se va veni dinspre Huedin spre Floresti), pe UAT Floresti se va interveni in iarna2018/primavara-vara2019.
Sunt absolut convins ca atat in timpul lucrarilor din amonte, cat si in timpul celor de pe raza sau proximitatea UAT Floresti, noi, administratia locala, alaturi de Politia Locala, DRDP si mai ales Politia Nationala, vom gasi solutii care sa limiteze cat mai mult posibil deranjul.”

Azi reprezentantii CNAI spun

“Eu cred că este o mică neînțelegere. Nu știu de unde are domnul primar informația asta sau de unde a apărut pe site-ul primăriei, dar eu am vorbit cu domnul viceprimar, m-a sunat și pe mine referitor la acest aspect, și i-am explicat că noi, anul acesta, avem în program să facem între Izvorul Crișului și înainte de Gilău, doar pe această porțiune să facem covor asfaltic. În jurul datei de 15 septembrie vom începe lucrările pe tronsonul respectiv, dar nu în Florești. Sigur că traficul în Florești este foarte, foarte aglomerat. Dar aceste lucrări nu vor afecta traficul din Florești pentru că lucrările sunt în afară de Gilău. Cel mai aglomerat trafic este în Florești și Gilău. Eu merg în fiecare sâmbătă acasă (n.red. șeful DRDP Cluj este din Oradea). Nici eu nu vreau să stau pe drum 2-3 ore. Va fi o fluență. Vom semnaliza cu semafoare, am pregătit totul astfel încât să nu afectăm traficul. Sigur că dacă ne gândim un pic traficul va fi disturbat, că așa este, dar trebuie să facem. Dacă nu facem suntem criticați că de ce nu facem, dacă facem sunt criticați de ce facem. Undeva trebuie să găsim un echilibru”, a declarat Radu Băruță, director DRDP Cluj – cnair

Potrivit conducerii CNAIR-  DRDP Cluj, DN 1 – E 60 se va moderniza, dar abia anul viitor.

“Eu mă bucur că facem pentru că DN 1, dacă ați mers spre Oradea, arată destul de bine de la Huedin până la Oradea. Acum a venit vremea să venim și înspre Cluj. Sectorul acesta de Cluj a rezistat destul de bine, dar acum dă semne de oboseală. Eu sper ca anul viitor să ajungem până în Cluj cu reabilitarea. Vom merge și spre Alba. Acum ne putem programa aceste lucrări având în vedere că autostrada este dată în folosință și nu mai este acelați trafic. Noi ținem cont de toate acestea ca să nu facem cozi imense”, a mai spus Băruță.

Leave A Comment

%d bloggers like this: