Daniel Buda – Brânza se mai face uneori și din lapte…dar foarte rar sub guvernarea PSD-ALDE!

August 21, 2018
474 Views

“Dacă nu am jigni câinii, ar trebui să spunem că România are ,,brânză bună în burduf de câine“. Așa însă, trebuie să spunem că ,,brânza din România este topită de incompetența actualilor guvernanți“, incapabili să protejeze nu doar interesele fermierilor români, dar și stomacul fiecărui consumator din România. Și pentru cozile de topor aservite intereselor importatorilor dornici doar de căpătuială, le recomand să citească cu atenție ce spun cei de la Asociația Patronală Română din Industria Laptelui. Sigur, pregătindu-se de atacuri mizerabile, așa cum au mai făcut, se vor grăbi să spună că suntem într-o piață liberă și se poate orice. Toporiștilor, care în mod vremelnic mânuiți tastatura, produsele respective au gust și miros de brânză, dar ele au văzut laptele doar pe etichetă, în rest luați lapte de palmieri și grăsimi!
Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns când spunem că brânză se mai face și din lapte, după cum și vinul se mai face uneori din struguri! Pe temem mediu și lung, consumul de produse de o calitate îndoielnică va aduce câștiguri substanțiale pentru unii, dar efectele vor fi dezastruoase pentru noi toți. O populație bolnavă incapabilă să genereze progres, un sistem medical sufocat de un număr de pacienți tot mai mare de la un an la altul. Faceți un exercițiu de imaginație și veți vedea câți dintre prieteni, cunoscuți, amici din jurul vostru ,,au căzut” de tineri, răpuși ba de una, ba de alta! Și pentru cei mai puțin informați, dar de bună credință, trebuie să știți că inclusiv Comisia Europeană a alocat fonduri consistente pentru a combate acest fenomen al dualității calitative și uneori îndoielnice din zona alimentară!

Un lucru este cert! Coaliția PSD-ALDE falimentează fermierii și producătorii autohtoni de brânză, prin încurajarea importurilor de o calitate îndoielnică!

Industria de prelucrare a laptelui din România se confruntă cu o criză fără precedent. Dacă în urmă cu 7 ani funcționau peste 400 de fabrici de lapte, numărul lor s-a diminuat la aproximativ 70 de unități de procesare în 2016. Reprezentanții Asociației Patronale Române din Industria Laptelui atrag atenția asupra importurilor masive de brânză importată de România. Situația este deosebit de îngrijorătoare, fabricile de lapte românești fiind nevoite să-și restrângă activitatea ca urmare a importurilor necontrolate de lapte care se comercializează la un preț mai redus decât cel autohton, dar și a costurilor mari de producție, a lipsei piețelor de desfacere.

În timp ce fermierii stau cu brânza pe stoc, Guvernul PSD-ALDE încurajează importurile de brânză de joasă calitate, majoritatea fiind falsificată. Guvernul PSD-ALDE se preocupă mai mult de creșterea economică din țările terțe decât din țara pe care o guvernează. În loc să sprijine consumul de produse autohtone și să îi susțină pe fermierii care lucrează ,,25 din 24 de ore’’ pentru a ne asigura o hrană de calitate, preferă să încurajeze valurile de brânză importată care nici măcar nu a văzut laptele. Doar anul trecut, România a ajuns să importe peste 70.000 de tone de brânză, adică 3.000 de camioane a câte 23 tone fiecare. Având în vedere că fermierii își găsesc cu greu un loc pe piață, această cantitate de brânză importată putea să provină din fermele și fabricile românești.
În acest sens, am solicitat Comisiei Europene, printr-o întrebare cu solicitare de răspuns scris, să îmi transmită care sunt recomandările pentru autoritățile române în vederea sprijinirii producătorilor autohtoni de brânzeturi și încurajării consumului de produse locale. Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi.” arata europarlementarul Daniel Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: