Daniel Buda – Rușine să vă fie! Cu buteliile de gaz pe masă veți negocia dosarele importante ale președinției Consiliului UE?!

August 20, 2018
407 Views

Europarlamentarul Daniel Buda ataca DUR actuala coalitie PSD-ALDE :

“România este strivită, mai mult decât oricând, de ipocrizia PSD-ALDE și, din păcate, devine pe zi ce trece o Românie tot mai pierdută….
10 August va rămâne cu siguranță o zi în analele istoriei și a unei Românii măcinate și zdruncinate sub povara incompetenței și ipocriziei celor de la guvernare, o zi în care românii s-au răsculat împotriva românilor, la fel ca în anul 1907. Ziua în care cei care hrănesc financiar economia acestei țări, în loc de flori la întoarcerea în țară, au primit gaze și bastoane. Ziua în care, românilor care trudesc din greu îndurând umilințele și înjosirile celor pe moșiile cărora își rup oasele pentru un euro găurit, li s-au spus “primiți bastonul” sau plecați de unde ați venit. Dar parcă asta nu a fost suficient! Ce a urmat în spațiul public și politic românesc pare a fi desprins din romanele lui Kafka! Televiziunile de casă ale puterii, laolaltă cu site-urile aservite, au trecut la o spălare a creierelor, și așa prăjite de arșița soarelui, atingând cote nebănuite. Jandarmi până mai ieri paralizați, erau surprinși alergând în fața camerelor de luat vederi. Slavă Domnului că televiziunile nu au avut dreptate și jandarmerița este bine și sănătoasă! Politicieni care dincolo de haina politică pe care o respecți, deoarece așa este în democrație, și cu care puteai schimba două vorbe în sensul bun al cuvântului, au pornit o tiradă a dezinformărilor. Mai mult, doreau nici mai mult nici mai puțin decât amenzi de 15.000 de euro pentru protestatari. Unii vor o comisie de anchetă pentru președintele Iohannis care a săvârșit crima de se exprima în spațiul public că dreptul la un protest pașnic nu poate fi îngrădit de autoritățile statului. Cu atât mai puțin de gaze, fie ele și testate în laboratoarele puterii. Faceți comisie de anchetă dar cu siguranță va ajunge cel puțin la Carmen Dan, cea responsabilă de evenimentele din piață. Calculatoarele și tehnologia modernă le-au învolburat mințile unora care spuneau că imaginile celor cu mâinile ridicate și loviți de bastoane ar fi trucate. Sau poate nu pot să creadă că ar putea fi posibil ca minerii să se fi îmbrăcat în jandarmi și să facă așa ceva!
Avem o scrisoare expediată concelariilor europene dar a cărei substanță pălește în fața imaginilor oferite de sutele de oameni bătuți și batjocoriți în ultimul hal de cei care primesc salarii grase din taxele și contribuțiile plătite la stat, cinstit și onest în fiecare lună, de victimele lor! Puteți fi siguri că nimeni nu poate fi indus în eroare la Bruxelles de tomuri întregi de scrisori. Acuzațiile pe mai multe voci că se încearcă schimbarea prin mijloace nelegitime a guvernului instalat la Palatul Victoria ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Strânsul de semnături pentru inițiativa “Fără penali” în Piața Victoriei este expresia unei astfel de intenții în mintea prăjită de arșița soarelui al unui reprezentant al puterii. Nimeni de la PNL sau din altă parte nu își dorește schimbarea unui guvern decât prin alegeri, fie ele și anticipate sau prin moțiune de cenzură. Iar Cotroceniul a demonstrat că respectă Constituția, numind consecutiv 3 prim-miniștri din actuala majoritate. De ce ar dori să facă astăzi altceva dincolo de limitele constituționale?! Dar, până și cei mai înverșunați pesediști nu cred asta, deși o verbalizează cu sârg să dea bine în ochii șefilor. După cum este de ordinul evidenței aritmetice că România nu poate fi sărită de la președinția Consilului UE. Problema nu este asta, dacă avem sau nu Președinția, ci de percepția asupra capacității României și a actualei guvernări de a gestiona dosare importante, câtă vreme tu dai cu gaze peste femei gravide sau cu copii în brațe ori peste cei cu mâinile ridicate! Asta este problema care trebuie să vă macine, doamnelor și domnilor politicieni de la PSD- ALDE! Cum veți negocia aspectele legate de migrație, Brexitul și bugetul UE?! Cu buteliile de gaz pe masă? Chiar credeți ca europenii sunt proști?! Cu siguranță vor închide toate dosarele importante iar dumneavoastră, cei care veți fi în acea sală, le veți pune doar pălăria în cuier dar și aceea din hârtie creponată, de teama să nu o subtilizați. Aceasta este România pe care ați creat-o! O Românie dezbinată, o Românie în care românii îi urăsc pe români, o Românie neputincioasă și neînsemnată la nivel european și internațional!
Rușine să vă fie! “arata euroalesul Daniel Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: