Psihologie și Viață – Realizatoarea Libeg Cerasela alături de invitata sa, Gabriela Culda doctor psihologie judiciară și avocat

August 4, 2018
1,848 Views

Psihologie și Viață –

Realizatoarea Libeg Cerasela alături de invitata sa, Gabriela Culda doctor psihologie judiciară și avocat

Gabriela Culda este doctor în psihologie judiciara și avocat în Baroul Cluj. Licențiată în Științe Economice, în Drept și în Psihologie, și–a aprofundat studiile în domeniul Științelor penale și Criminalisticii, respectiv în Psihoterapie. În prezent este cadru didactic al Facultății de Psiholgie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.
Cercetările sale au început cu studii în penitenciare ce analizau factorii relaționați cu recidiva penală a deținuților și s-au extins la nivelul percepției publice a infracționalității. Fiind preocupată de o abordare complexă a mecanismelor cognitive implicate în diferite procese raționale și emoționale, le-a analizat în context judiciar.
Experiența în activitatea științifică și-a format-o prin participarea la diferite conferințe internaționale în Europa și în SUA unde și-a prezentat cercetările în fața specialiștilor domeniului. Teza de doctorat – ”Vinovăția și pedeapsa penală – aplicații ale psihologiei cognitive” a fost susținută public avându-l referent pe prof. univ. Ray Bull (fost președinte al Asociației Europene de Psihologie și Drept). Rezultatele cercetărilor sale le-a prezentat constant în diferite apariții media, la emisiuni televizate sau în presa scrisă, respectiv în cadrul numeroaselor workshopuri profesionale.
Practicând atât avocatura cât și psihoterapia, preocuparea permanenta a Gabrielei Culda este de a găsi utilitatea practică a psihologiei aplicată în drept.

video emisiunea

Leave A Comment

%d bloggers like this: