De la ploi la caniculă. August vine cu temperaturi extreme în Europa

July 31, 2018
332 Views

După ploile torenţiale care au făcut ravagii în mai multe zone din ţară, meteorologii nu au veşti bune pentru următoarele zile. România va fi cuprinsă de caniculă. Aceeaşi soartă o vor avea şi celelalte ţări din Europa despre care specialiştii spun că va fi cuprinsă de un val de caniculă extremă iar temperaturile vor urca până la 36-37 de grade Celsius în unele zone ale Peninsulei Iberice.

România va fi ceva mai ferită de temperaturile de peste 35 de grade Celsius, însă valul de căldură se va resimţi şi la noi, cu temperaturi care vor depăşi adeseori 30 de grade Celsius, în special în sudul, vestul şi estul ţării.
Cncret, în următoarele două săptămâni în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş vremea va fi călduroasă astfel că temperaturile maxime vor depăşi local 30 de grade, arată datele transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
In celaşi timp şi temperaturile minime se vor situa în medie peste cele caracteristice acestei perioade, cu valori de 17…20 de grade. Local va ploua însă în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar mai intens şi mai frecvent în intervalul 31 iulie – 4 august.

www.adevarul.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: