Consiliul Județean a aprobat 18,2 milioane de lei cheltuieli suplimentare pentru închiderea depozitului de la Pata Rât

July 30, 2018
188 Views

Consilierii județeni au aprobat astăzi cu 33 de voturi pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea cheltuielilor neeligibile suplimentare necesare pentru finalizarea închiderii Depozitului de deșeuri neconform Pata Rât, în sumă de 18,2 milioane de lei.

Proiectul a fost aprobat având în vedere decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, prin care s-a constatat existența situației de urgență la depozitul neconform Pata Rât și s-a aprobat implementarea în regim de urgență a soluțiilor stabilite prin Expertiza tehnică, precum și pentru necesitatea stabilizării depozitului de deșeuri.

În vederea finalizării Închiderii depozitului de deșeuri urbane neconform Pata Rât, obiectiv a cărei execuție a fost demarată în data de 28.05.2017, datorită fenomenului de alunecare a deșeurilor din iulie 2017, s-a impus aprobarea cheltuielilor suplimentare aferente finalizării închiderii depozitului Pata Rât, solicitate de către antreprenor, aprobate de către Inginer și Beneficiar.

Consilierii județeni ai PSD au cerut ca Primăria Cluj-Napoca să contribuie semnificativ la această sumă pentru că municipalitatea a utilizat aproape exclusiv depozitul de la Pata Rât.

Acest lucru a fost aprobat de către Alin Tișe, care a discutat deja cu primarul Emil Boc, edilul fiind dispus să fie găsită o soluție. După medierea sumei, Primăria Cluj-Napoca va contribui cu 50% la respectiva sumă prin ADI ECO Metropolitan.

Managerul proiectului, Mariana Rațiu, a menționat că ulterior va fi acționată în instanță firma Salprest, care ar fi depozitat ilegal cantități suplimentare de deșeuri, pentru recuperarea prejudiciului.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a spus că situația este mai complexă acolo întrucât era singura soluție pentru depozitare timp de patru ani.

Leave A Comment

%d bloggers like this: