Noi localitati clujene racordate la reteaua publica de apa a judetului

July 29, 2018
618 Views

Doua noi localitati clujene situate pe drumul national 1C, respectiv satele Nima si Bunesti din comuna Mintiu Gherlii, urmeaza a fi racordate in perioada imediat urmatoare la reteaua publica de apa a judetului.

Acest lucru a devenit posibil ca urmare a finalizarii lucrarilor ai caror beneficiari sunt Compania de Apa Somes S.A. si Consiliul Judetean. Pentru darea efectiva in functiune mai este necesara doar realizarea ultimei transe de camine de bransamente, lucrare gestionata de primaria comunei.

            „Clujul isi consolideaza cu fiecare noua racordare sau extindere a retelei onorantul loc I la nivel national in ceea ce priveste procentul populatiei care beneficiaza de apa potabila  si care detine toaleta sau dus in interiorul locuintei. In demersurile noastre indreptate in acest sens am plecat intotdeauna de la premisa ca racordarea la reteaua centralizata nu mai reprezinta demult un lux ci o necesitate, un semn de normalitate si decenta”, a precizat  presedintele Consiliului Judetean Cluj,  Alin Tise.

            Noul sistem de alimentare cu apa administrat de Compania de Apa Somes S.A a fost astfel proiectat si dimensionat astfel incat sa asigure distribuirea apei potabile pentru cei peste 1.500 de locuitori din localitatile Nima si Bunesti. Acesta include aproximativ 3.500 de metri de conducte de aductiune, 31,5 km de retea de distributie, respectiv 2.500 de metri de bransamente de la conducta publica pana la limita de proprietate. In plus, pentru o distributie a apei potabile la parametrii cantitativi si calitativi corespunzatori normelor europene in vigoare, au fost edificate doua statii de pompare de mare putere, respectiv doua rezervoare de acumulare cu un volum maxim de 200 de mc, fiecare.

            Cu o valoare totala de 8.503.335 lei, lucrarile sunt finantate din Fondul de Intretinere, Inlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apa Somes si Consiliul Judetean Cluj in vederea finantarii acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse pana in acest moment in programele majore de investitii atrase de la Uniunea Europeana.

            Mentionam in acest context faptul ca cetatenii celor doua localitati situate in vecinatatea municipiului Gherla se vor putea bucura efectiv de apa la robinet in momentul in care Primaria comunei Mintiu Gherlii va  incheia montarea ultimelor 200 de camine de bransament din totalul de aproximativ 900 necesare, operatiunea fiind extrem de aproape de finalizare.

Leave A Comment

%d bloggers like this: