Se modernizeaza bulevardul 21 Decembrie 1989

July 27, 2018
929 Views

Clujul continuă modernizarea, urmărind creșterea mobilității urbane și a calității spațiului public

A avut loc o nouă dezbatere în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), la clădirea casino din Parcul Central “Simion Bărnuțiu”. Tema supusă dezbaterii a fost reamanajarea unei artere cheie a Clujului, bulevardul 21 Decembrie 1989.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată propunerea de proiect pentru reamenajarea bulevardului venită din partea firmei SC Planwerk SRL, pe care o puteți vizualiza accesând broșura online de la acest link: http://bit.ly/BrosuraDezbatereCIIC26Iulie.

Proiectul vizează îmbunătățirea calității spațiului pietonal, plantarea unor aliniamente de arbori, trecerea cablurilor în subteran, iluminat public cu tehnologie LED, lărgirea benzii dedicate transportului în comun și crearea unor benzi pentru biciclete.

De asemenea în timpul dezbaterii a fost prezentată și propunerea creării unei piațete în fața Bisericii Sf. Petru și Pavel, în locul parcării existente. În această zonă se vor planta arbori și se vor amplasa bănci și mobilier stradal.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa 4.1.

Pe lângă părerile avizate venite din partea specialiștilor, s-au remarcat idei pretabile din partea cetățenilor prezenți la dezbatere.

La întâlnirile CIIC anterioare au mai fost supuse dezbaterii publice proiecte precum Parcul Feroviarilor, Rethinking Someș pentru reamenajarea malurilor Someșului și dezvoltarea zonelor adiacente râului, reamenajarea Pieței Lucian Blaga, străzii Napoca, a străzilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Pușcariu și Emile Zola, variate proiecte de pietonalizare și alte propuneri pentru o dezvoltare urbană sustenabilă a Clujului.


Pentru mai multe informații, dar și pentru a transmite idei sau propuneri, publicul poate utiliza adresa de e-mail imaginatiecivica@primariaclujnapoca.ro sau pagina de Facebook http\://facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania.

Leave A Comment

%d bloggers like this: