În weekend se deschide tronsonul de autostradă Turda-Aiud

July 25, 2018
561 Views

Compania Naţională de Administrare Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că va deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale Autostrăzii Sebeş – Turda în acest weekend.

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga a declarat că recepţia lucrărilor a fost amânată din cauza mai multor probleme, potrivit Capital.

“Lotul de autostrada menționat nu a fost deschis mai devreme, motivul fiind creşterea exigenţelor companiei în ceea ce priveşte problemele de calitate, inclusiv extinderea perioadei de garanţie. Constructorul a inţeles şi a refăcut anumite porţiuni, termenul de finalizare şi recepţie este 30 iulie. Încercăm să deschidem traficul în weekend, vremea nefavorabilă nu a permis constructorilor să toarne asfalt”, a afirmat Narcis Neaga.

Potrivit CNAIR, lotul 3 al autostrăzii, între Aiud şi Decea, în lungime de 12,4 km este finalizat în proporţie de 100%. Din datele privind stadiul proiectelor în derulare rezultă că cei 12,4 km de autostradă se vor inaugura în cursul acestei luni.

Oficialii CNAIR decontează o factură în valoare de 20 de milioane de lei pentru construirea lotului 3 al autostrăzii Sebeş – Turda. Luna trecută, Tirrena Scavi a primit 1,1 milioane de la CNAIR.

Proiectantul autostrăzii Sebeş – Turda, lot 3, în valoare de 420 de milioane de lei este firma Aecom Ingenieria SRL, consultant – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, iar constructor – asocierea Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte D’Acqua. În prezent, proiectul are nevoie doar de un aviz în cadrul Consiliului Tehnico Economic – Siguranţa Circulaţiei al CNAIR. Lotul 4 de autostradă, dintre Decea şi Turda a fost construit de Porr Construct, valoarea lucrărilor fiind de 470 de milioane de lei.

Loturile 3 și 4 ar fi trebuit deschise circulației încă din 2016. Autostrada Sebeş – Turda va avea 70 km şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul 2 are 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda

Leave A Comment

%d bloggers like this: