Europarlamentar Daniel Buda – Sosurile din magazine nu sunt doar bombe calorice, ci și otravă la flacon!

“Asociația Pro Consumatori a analizat 155 de sosuri comercializate în magazinele din România și a descoperit că plătim singuri pentru a cumpăra otravă și asta deoarece sosurile care promit gustul desăvârșit pentru mâncarea noastră cea de toate zilele sunt soluții chimice care ne afectează sănătatea.
Iată rezultatele analizei făcute de Asociația Pro Consumatori:
“Sos de usturoi cu 1% usturoi deshidratat şi 7 substanţe chimice. Sos de maioneză cu 11 aditivi alimentari. Un sfert din sosurile de maioneză analizate conţin câte 7 substanţe chimice. 8 din 10 sosuri de maioneză conţin între 5 şi 11 substanţe chimice. Gălbenuşul de ou din sosurile de maioneză nu depăşeşte 5%. 7 din 10 sosuri de maioneză conţin EDTA. Sos mexican cu aromă de fum şi extract de drojdie. Sos Taco Salsa cu soluţie de dezgheţat şosele. Sos vânătoresc cu pulbere de praz. Sos cu aromă de hrean şi zaharinat de sodiu. Ketchup cu aromă de tomate, sucraloză şi conservanţi. Sos de roşii cu monoglutamat de sodiu şi sare de lămâie.”

Rezultatele acestei analize este un semnal de alarmă puternic atât pentru populație, cât și pentru instituțiile statului. Dacă nu este interzis, atunci este legal și marile companii folosesc în produsele alimentare toate substanțele chimice care să potențeze gustul, chiar dacă afectează sănătatea consumatorului pe termen lung. Consumatorul trebuie să înțeleagă faptul că prin consumul excesiv al acestor sosuri chimice, dincolo de dependența de gust pe care o capătă, se expune apariției și agravării unor boli, pornind de la obezitate, astm, iritații la nivelul pielii, distrugerea ADN-ului, până la alergii, hiperactivitate, afecțiuni gastrointestinale și chiar cancere.

Pericolul vine din flaconul cu sos de pe raftul magazinului și singura soluție este să ne informăm și să boicotăm aceste produse, pur și simplu refuzând să le cumpărăm. Este absolut obligatoriu să devenim selectivi cu ce ingerăm și ce punem în farfurie copiilor noștri. Să ne întoarcem spre produsele sigure, cu puține ingrediente chimice, la sosuri făcute din roșii, ardei și alte legume din ferma țăranului român și la produsele locale care sunt o garanție a gustului și sănătății alimentare.” arata euroalesul clujean Daniel Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: