Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când se opresc ploile

July 24, 2018
93 Views

Vremea se va menţine răcoroasă în următoarele zile, iar de duminică temperaturile vor fi în uşoară creştere ajungând la maxime normale pentru această perioadă, între 27 şi 31 de grade Celsius, arată prognoza meteo pentru intervalul 23 iulie-5 august, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Meteorologii mai anunţă că ploile vor continua, dar averse însemnate cantitativ vor fi în primele două zile ale intervalului menţionat.
In Transilvania, în primele două zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, cu medii termice regionale diurne de aproximativ 25 de grade. Din 25 iulie, va avea loc o uşoară şi treptată încălzire, astfel încât pe 28 şi 29 iulie se vor atinge valori medii de 27…28 de grade. În intervalul 30 iulie – 5 august, când vremea se va apropia de normal din punct de vedere termic, media maximelor va fi de 29 de grade. Temperaturile nocturne vor fi mai coborâte la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra, în medie, 14…15 grade, apoi vor marca o creştere, iar între 27 iulie şi 5 august vor fi minime termice de 16…17 grade, apropiate de normele perioadei. Pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză vor fi perioade în care se vor semnala ploi, mai ales averse, dar acestea vor fi mai importante cantitativ în jurul datei de 24 iulie.

La munte, în prima săptămână, regimul termic diurn va marca o uşoară creştere, de la valori medii în jurul a 17 grade, la 19…20 de grade. Ulterior, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, media acestora menţinându-se în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11…13 grade. Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului şi se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, îndeosebi în prima săptămână.

Leave A Comment

%d bloggers like this: