Tabără de creație meșteșugărească și de relaxare prin joc

July 23, 2018
481 Views

Luni, 23 iulie a.c., ora 09:00, la Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR Dezmir începe „Tabăra de creație meșteșugărească și de relaxare prin joc”, care se realizează în cadrul unui proiect co-finanțat de Consiliul Județean Cluj și Primăria comunei Apahida.
La Atelierul de Meșteșuguri al Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale se va organiza, pe tot parcursul săptămânii 23 – 27 iulie a.c., o tabără de zi, la care vor participa copii și tineri, în special din mediul rural. Participanții la tabără se vor relaxa învățând și practicând activități meșteșugărești – țesut, olărit, pictură, cusături manuale, lucru cu mărgele, gătit după rețete tradiționale – și jucându-se jocurile copiilor și tineretului din satul vechi – lapta, moara, bicile, etc. La fiecare activitate, participanții vor fi îndrumați de instructori pricepuți iar cu articolele meșteșugărești realizate în tabără se va organiza o expoziție la atelierul ASDR. La tabără vor fi invitate și persoane în vârstă din sat, de la care copiii vor culege elemente de patrimoniu cultural imaterial rural – obiceiuri, tradiții. Participarea este gratuită.
Încă de la înființarea din anul 2005, ASDR desfășoară mai multe tipuri de activități menite să ducă la atingerea obiectivului principal al asociației, reînvierea tradițiilor satelor. Începând cu anul 2006, ASDR a reușit, pas cu pas, să amenajeze în satul Dezmir din județul Cluj un atelier meșteșugăresc.

Leave A Comment

%d bloggers like this: