Cluj-Napoca, Oraș European al Sportului

July 23, 2018
352 Views

“Cluj-Napoca, Oraș European al Sportului: Strategia Clujului prezentată la Conferința ITTF & ETTU Table Tennis Forum

Cu prilejul organizării la Cluj a Campionatelor Europene de Tenis de Masă STAG 2018, am participat la un eveniment special, prima conferință din regiune dedicată acestui sport.

În cadrul ITTF & ETTU Table Tennis Forum, am prezentat strategia municipiului și proiecte concrete realizate de Primăria Cluj-Napoca ce au contribuit la crearea de condiții optime pentru practicarea sportului de performanță și încurajarea sportului de masă în orașul nostru.

—-
Titlul de Oraș European al Sportului, câștigat de municipiu pentru anul 2018, reprezintă o recunoaștere europeană a viziunii și eforturilor realizate la Cluj în ceea ce înseamnă: susținerea investițiilor în domeniul infrastructurii sportive, dezvoltarea de politici publice de promovare a sportului de masă și suport pentru evenimentele sportive de nivel național și european organizate în orașul nostru.

Sportul a reprezentat mereu o importantă dimensiune în dezvoltarea Clujului, atât prin valorile morale pe care le induce, cât și prin beneficiile asupra vieții de zi cu zi. Evenimentele din aproape toate ramurile sportului care au loc la Cluj, dar și facilitățile moderne destinate comunității creează, fără doar și poate, un mediu propice dezvoltării în plan sportiv.

Municipiul Cluj-Napoca sprijină asociațiile, federațiile și alte structuri din domeniul sportului prin alocări de la bugetul local, care au crescut în acest an cu 40%.

Cu alte cuvinte, comunitatea noastră a confirmat că este una care valorizează sportul și care creează contexte favorabile dezvoltării acestui domeniu pentru locuitorii săi.

Aici, în inima Transilvaniei, în locații precum Sala Polivalentă, Cluj Arena sau Baza Sportivă Gheorgheni, clujenii și nu numai pot experimenta emoțiile unor competiții cu mize internaționale. Totodată, tinerii noștri au posibilitatea să vadă la ei acasă în mod constant modele de perseverență și succes în diverse sporturi, tenisul reușind deja să își arate noile sale talente cu potențial de mare performanță.” arata edilul clujului Emil Boc

Leave A Comment

%d bloggers like this: