Nouă din zece români cred că tehnologia le simplifică viaţa

July 22, 2018
281 Views

Nouă români din zece sunt de părere că tehnologia le simplifică viaţa, iar la nivel european, opt din zece cetăţeni, cred cu convingere că tehnologia le uşurează viaţa, iar cinci din zece europeni cred că tehnologia ajută la economisirea energiei, arată un studio realizat de E.ON şi Kantar EMNID.

Rezultatele studiului arată o tendinţă de creştere a numărului persoanelor convinse de necesitatea noilor tehnologii în viaţa de zi cu zi.
„Dacă cu un an în urmă 33% dintre europenii chestionaţi credeau că tehnologia le-a făcut viaţa mult mai complicată, în 2018 procentul scepticilor a scăzut la 22%. Republica Cehă este pe primul loc la capitolul schimbare de opinie, în comparaţie cu 2017. Astfel, 28% dintre cehi au trecut în tabăra celor care susţin beneficiile tehnologiei, în timp ce în România, 13% dintre cei care considerau în 2017 că tehnologia le complică vieţile au acceptat anul acesta să recunoască beneficiile acesteia”, arată studiul.
În acest an, 56% dintre europeni consideră că tehnologia ajută şi la economisirea energiei, comparativ cu anul trecut, când 68% dintre respondenţi afirmau acest lucru.

Leave A Comment

%d bloggers like this: