Ziua Franței sărbătorită la Cluj-Napoca!

”Am realizat acest eveniment sub semnul conferinței despre schimbările climatice pe care o vom organiza în această toamnă pentru că schimbările climatice nu sunt doar probleme care privesc statele, ci pe noi toți. Nu avem un plan B pentru aceasta pentru că nu avem o planetă B. Dacă nu facem ceva vom avea la sfârșitul secolului în plus cinci grade. Puteți înțelege  ce semnifică cinci grade în plus în Delta Dunării sau în Carpați? Trebuie să facem o diferență împreună, pentru că problema mediului nu e numai o problemă de stat, ci e o problemă a tuturor și o problemă a societății civile”, a spus Excelența Sa, Francois Saint-Paul, abasadorul Franței în România.

“Am avut plăcerea de a fi alături de comunitatea francofonă la evenimentul dedicat Zilei Naționale a Franței, desfășurat săptămâna aceasta la clădirea Casino din Parcul Central “Simion Bărnuțiu”.

Cu această ocazie, am subliniat faptul că statul francez este un prieten constant, precum și unul dintre cei mai importanți susținători ai României, țara noastră bucurându-se de sprijinul Franței în numeroase rânduri. De asemenea, am salutat spiritul francez vizibil în Cluj-Napoca, prin prezența căruia comunitatea noastră este mult mai bogată din punct de vedere cultural și nu numai.

La mulți ani, Franța! La mulți ani, România!”arata edilul clujului Emil Boc

Evenimentul  la care au participat în jur de 500 de invitați, a fost organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Institutul francez din Cluj și Consulatul onorific al Franței la Cluj și susținut de companii private. Ceremonia a fost deschisă cu imnurile Franței, României și Uniunii Europene, interpretate de către fanfara militară a Diviziei IV infanterie Gemina.

Au fost prezenți la eveniment atât primarul municipiului Cluj-Napoca , prefectul județului Cluj Aurel Cherecheș, cât și oficialități și reprezentanți diplomatici ai mai multor țări, reprezentanți ai mediului universitar, cultural și de afaceri din Cluj.

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: