Vasile Blaga va avea discuţii cu aripa fostului PDL pentru menţinerea lui Orban la conducerea PNL

July 16, 2018
534 Views

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, i-a chemat pe liderii organizaţiilor din aripa ex-PDL la sediul partidului din Modrogan, miercurea viitoare, ora 16.00, la o întânire unde vor conveni asupra susţinerii lui Ludovic Orban la şefia formaţiunii, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Sursele politice au precizat, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea în urma căreia mesajul foştilor democrat-liberali va fi unul de unitate în jurul susţinerii preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor participa Raluca Turcan – lider PNL Sibiu, Daniel Buda – lider PNL Cluj, dar şi Mircea Hava – lider PNL Alba.

Pe lângă o parte din liderii filialelor PNL din Ardeal vor fi prezenţi şi câţiva şefi ai organizaţiilor liberale din Moldova. Printre aceştia se numără deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan – coordonator al PNL Iaşi, fostul senator PNL de Suceava, Gheorghe Flutur. De asemenea, la întâlnire e posibil să ajungă şi deputatul Cătălin Predoiu.

Foştii pedelişti vor discuta şi despre listele candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, stalindu-se în partid să existe paritate în reprezentarea pe liste, au relatat sursele politice. Astfel, aripa ex-PDL va avea cinci nominalizări, iar cea a vechiului PNL tot cinci candidaţi.

Potrivit surselor citate, pe lista candidaţilor la europarlamentare vor figura Mircea Hava, Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Daniel Buda, Ludovic Orban, Siegfried Mureşan şi Marian Jean Marinescu. Este foarte probabil ca actualul europarlamentar Cristian Buşoi să nu se mai regăsească printre nominalizaţi, au mai spus sursele politice. Buşoi, lider al PNL Bucureşti nu mai este dorit de conducerea partidului şi de preşedintele liberal, Ludovic Orban, nici la şefia acestei organizaţii, în contextul eşecurilor la alegerile locale şi parlamentare.

Întâlnirea de miercurea viitoare a lui Vasile Blaga cu foştii pedelişti vine pe fondul unei şedinţe tensionate a Biroului Politic Naţional al PNL de luni, unde câţiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcţia în care se îndreaptă partidul, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX. La reuniunea de luni, Orban le-a reproşat acestor liberali că nu vin cu soluţii şi în loc facă opoziţie la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a formaţiunii.

Mai mult, un număr de 16 liberali, printre care se află liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi preşedinţii filialelor de sector, au întocmit o listă prin care susţin demiterea lui Ludovic Orban de la şefia partidului, au explicat sursele MEDIAFAX.

Printre liberalii nemulţumiţi de Ludovic Orban, care au participat la şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional al PNL de la Parlament, au fost Anca Boagiu, preşedinte PNL Sector 2, senatoarea Alina Gorghiu (fost preşedinte al PNL – n.r.), liderul senatorilor liberali, Iulian Dumitrescu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, senatorul Marcel Vela, fostul deputat PNL, Hubert Thuma şi deputatul PNL, Tinel Gheorghe.

Potrivit surselor politice , în cadrul Biroului Politic, liderul PNL la Senat, Iulian Dumitrescu, i-a reproşat lui Ludovic Orban că partidul nu comandă un sondaj de opinie pentru a vedea cum stă PNL în faţa electoratului. Gheorghe Falcă i-a adus câteva critici lui Orban, iar apoi i-a spus că este profesor în comunicare. În replică, Orban i-a transmis că de un an de zile nu îl vede nimeni, cu toate că spune că este profesor în comunicare. Preşedintele PNL i-a întrebat pe liberalii nemulţumiţi dacă l-au sunat vreodată ca să îi propună soluţii, adăugând că nu ştiu decât să se plângă.

Într-un final, preşedintele liberal, Ludovic Orban, a izbucnit şi le-a spus acestora “să nu se mai ascundă după deget” şi să recunoască că au semnat o listă pentru demiterea sa de la şefia PNL.

Ce faceţi aici, subminaţi partidul din interior? Aici veniţi şi faceţi nu ştiu ce şi prin spate faceţi liste. De un an şi jumătate nu l-am văzut pe unul să dea în PSD. Daţi în PNL. Deci este clar că cineva din afară vrea să faceţi chestia asta“, le-ar fi spus Orban liberalilor nemulţumiţi, au relatat sursele politice pentru MEDIAFAX.

În cadrul BPN de luni, liberalii au stabilit convocarea Consiliului Naţional pe data de 4 august. Liderul liberal, Ludovic Orban, a declarat, luni, la finalul BPN, că nu a fost încă stabilit locul desfăşurării evenimentului, care ar putea fi Alba Iulia sau Bucureşti. Orban a propus excluderea din PNL a prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă. Decizia poate fi luată de către conducerea partidului doar în cadrul şedinţei Consiliului Naţional din 4 august.

Leave A Comment

%d bloggers like this: