Preşedintele Klaus Iohannis : Opinia preliminara a Comisiei de la Venetia, un semnal extrem de ingrijorator cu privire la independenta justitiei

July 15, 2018
297 Views

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia referitoare la modificările aduse legilor justiţiei constituie “un semnal extrem de îngrijorător cu privire la independenţa justiţiei” şi solicită Parlamentului să nu ignore aceste recomandări, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
“Prin documentul făcut public astăzi, Comisia confirmă punctele de vedere exprimate de societatea civilă, de Consiliul Superior al Magistraturii, de judecători şi procurori, cât şi de preşedintele României, inclusiv prin sesizările de neconstituţionalitate şi cererile de reexaminare formulate la aceste legi. Concluziile cuprinse în această opinie preliminară, care are aceeaşi valoare juridică precum opinia finală care va fi formal adoptată în luna octombrie, fără modificări, de către Comisie, indică impactul negativ pe care punerea în aplicare a unora dintre aceste modificări legislative l-ar avea asupra sistemului judiciar”, se arată în comunicat.
Iohannis subliniază că, în vederea garantării independenţei justiţiei şi a consolidării statului de drept din România, recomandările cuprinse în opinia Comisiei de la Veneţia trebuie valorificate, astfel încât lupta împotriva corupţiei să continue.
“Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului, în calitate de unică autoritate legiuitoare a ţării, să nu ignore recomandările organismului european”, precizează Administraţia Prezidenţială în comunicat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: