Aplicatie informatica pentru depunerea online a Declaratiei Unice

July 15, 2018
517 Views

ANAF pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa declunica.anaf.ro, pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice, se spune într-un comunicat al instituţiei.

Declaraţia Unică se poate completa şi depune de la adresa declunica.anaf.ro dacă se utilizează numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual.

Potrivit ANAF, se recomandă utilizarea din timp a aplicaţiei dedicate completării şi depunerii online a Declaraţiei Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistraţi simultan în sistem.

Contribuabilii care depun electronic Declaraţia Unică beneficiază de bonificaţia de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificaţie de 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii.

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, prelungirea până la 31 iulie a termenului limită pentru depunerea Declaraţiei Unice.

Leave A Comment

%d bloggers like this: