Administrarea de multivitamine nu reduce riscul de boli cardiovasculare si decese din aceasta cauza (studiu)

July 13, 2018
557 Views

Administrarea de multivitamine şi minerale nu reduce riscul de boli cardiovasculare sau de decese asociate acestora, conform unei analize recente a cercetărilor existente în acest domeniu.
”Nu există nicio dovadă ştiinţifică potrivit căreia (aceste) suplimente susţin sănătatea cardiovasculară”, a declarat pentru Reuters doctor Joonseok Kim de la Universitatea Birmingham din statul american Alabama, autor principal al studiului. ”Sperăm că lucrarea noastră va contribui la încheierea dezbaterii pe această temă” cu privire la utilizarea multivitaminelor şi a mineralelor pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare”.
Potrivit estimărilor, în anul 2017 americanii au cheltuit 36,1 miliarde de dolari pe vitamine şi suplimente nutriţionale, mulţi considerând că acestea menţin şi susţin sănătatea prin prevenirea a diferite boli, inclusiv afecţiunile cardiovasculare. Însă, majoritatea studiilor efectuate pe scară largă nu au identificat astfel de beneficii.
Echipa condusă de Kim a adunat dovezi de la optsprezece studii la care au participat peste două milioane de persoane pentru a analiza asocierea dintre administrarea de multivitamine şi minerale şi diverse probleme cardiovasculare precum bolile coronariene şi accidentul vascular cerebral.
Administrarea de multivitamine şi minerale nu a fost asociată cu riscul de deces ca urmare a unei afecţiuni cardiovasculare sau a bolii coronariene, sau cu incidenţa accidentului vascular cerebral ori decesul din aceste cauze, potrivit raportului publicat în jurnalul Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.
Suplimentele cu multivitamine şi minerale au fost asociate cu un risc uşor mai scăzut de apariţie a bolii coronariene, însă această diferenţă a fost observată doar în studii care nu au luat în calcul cantitatea de fructe şi legume consumată şi în cercetări efectuate în afara Statelor Unite.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: