Iată ce vă sfătuiesc polițiștii clujeni să faceți înainte de a pleca în concediu!

July 12, 2018
336 Views

Este perioada vacanţelor, a concediilor, a călătoriilor … aşa că ne-am gândit că am putea să transmitem câteva recomandări pentru a călători în siguranţă, pentru a vă bucura de vacanţă şi de ce nu pentru a ajunge acasă şi a împărtăşi cu cei dragi experienţele trăite.

Dacă alegeţi să plecaţi în concediu cu autoturismul personal, țineți cont de recomandările Poliției Române și respectați întocmai indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.

Interesați-vă şi alegeţi din timp traseul pe care urmează să-l parcurgeți. Înainte să porniți la drum interesaţi-vă cu privire la traseu şi posibilele variante pe care le-aţi putea urma în caz de nevoie.

Circulaţi permanent cu o viteză adaptată condiţiilor din trafic sau meteo-rutiere, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Vă reamintim că, în ţara noastră, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 mg/l este considerată infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Pe autostrăzi, semnalizați din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, nu folosiți banda de urgență și conduceți cu atenție sporită.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Leave A Comment

%d bloggers like this: