Delegație ucraineană în vizită la Consiliul Județean Cluj

July 12, 2018
354 Views

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat, a primit miercuri, 11 iulie 2018, la sediul forului administrativ județean, vizita unei delegații administrative și economice din Regiunea Harkiv, Ucraina.
Prezența delegației ucrainene în județul Cluj survine vizitei pe care Excelenţa Sa, domnul Oleksandr Bankov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în României, a efectuat-o în luna mai a acestui an. Cu acel prilej, în cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației județene și ai mediului de afaceri clujean au fost identificate mai multe domenii de colaborare în care cele două țări vecine pot realiza diverse schimburi economice și de expertiză. 
,,E, categoric, o relație reciproc avantajoasă, în care fiecare are de învățat de la cealaltă parte. Regiunea Harkiv din Ucraina e una puternic industrializată dar, înainte de toate, e o veritabilă capitală academică. Avem multe complementarități și domenii în care schimbul de experiență ne va fi de mare folos”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat.
Astfel, având la bază interesul reciproc de colaborare, delegația străină provenită din cea de-a doua regiune din Ucraina, după capitala Kiev, ca nivel de dezvoltare socio-economică, a fost extrem de interesată de modul de funcționare și administrare a instituțiile publice și societăților comerciale aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, de gestionarea serviciilor publice-edilitare, organizarea domeniilor social, cultural și medical, dezvoltarea și sprijinirea mediului de afaceri local, etc.
În acest context, vicepreședintele Marius Mînzat a prezentat delegației atuurile economice și potenţialul investițional care au transformat Clujul într-una dintre cele mai dinamice economii regionale din Europa de Est. Astfel, a fost abordată situația proiectelor aflate în derulare la Consiliul Județean, o atenţie aparte fiind acordată programelor multianuale de modernizare a infrastructurii dar și facilitățile oferite investitorilor interesați de dezvoltarea unei afaceri în cadrul Parcurilor Industriale Tetarom. De asemenea, pentru a vedea la fața locului modalitatea în care funcționează aceste parcuri industriale, dar și pentru a intra în contact direct cu investitorii locați în Parcul Industrial Tetarom I, delegația ucraineană a fost invitată să viziteze această entitate subordonată forului administrativ județean.

Leave A Comment

%d bloggers like this: