Olimpiada Internaţională de Matematică de 1 milion de euro. Va fi prezent fiul preşedintelui Siriei

July 8, 2018
351 Views

Un efectiv de 80 de jandarmi şi 60 de poliţişti va asigura, zilnic, securitatea celor 615 participanţi la Olimpiada Internaţională de Matematică din Cluj-Napoca, care a început  la Cluj-Napoca şi se va desfăşura până pe 14 iulie la Sala Polivalentă. Printre aceştia se număra şi fiul preşedintelui Siriei, Hafez al-Assad, a confirmat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus. Acesta a mai declarat la o conferinţă de presă că organizarea Olimpiadei a costat 1 milion de euro, 50% din sumă provenind din sponsorizări, restul banilor fiind asiguraţi de Ministerul Educaţiei. 

Sebastian Clinţan, şeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, instituţie care asigura securitatea evenimentului a susţinut că pe lângă cei 80 de jandarmi şi 60 de poliţişti, instituţia va primit sprijin şi de la structura specializată a Jandarmeriei de la Bucureşti. „Vom asigura securitatea fiecărui participant pe toată desfăşurarea olimpiadei. Nu e vorba despre măsuri speciale, ci e vorba despre aceleaşi măsuri care sunt luate şi în cazul altor evenimente precum Electric Castle sau Untold”, a spus Cliţan. Din delegaţiile oficiale vor face parte circa 1300 de persoane din 114 ţări.
Aflată la a 59-a ediţie, Olimpiada Internaţională de Matematică se întoarce în 2018 în România. Cluj-Napoca organizează anul acesta cea de-a VI-a ediţie românească a concursului iniţiat în 1959 la Braşov şi devenit astăzi cea mai mare competiţie din domeniul ştiinţelor exacte care va reuni începând de marţi, 3 iulie 2018, 114 ţări ale lumii şi 615 concurenţi, 263 de lideri, deputy-lideri şi observatori, aproximativ 900 de invitaţi străini, peste 300 de voluntari şi un număr aproximativ de 100 de persoane implicate în organizarea de zi cu zi, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Leave A Comment

%d bloggers like this: