4 iulie, Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii

July 4, 2018
791 Views

Astăzi, 4 iulie, aproximativ 214 milioane de americani sărbătoresc Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii. Ziua Independenței, cunoscută şi ca ziua naţională a SUA, este o sărbătoare federală care marchează adoptarea declaraţiei de independenţă din 4 iulie 1776, faţă de Regatul Marii Britanii.
Declaraţia de independenţă este un document prin care cele treisprezece colonii ale Marii Britanii din America de Nord şi-au proclamat independenţa faţă de Regatul Unit al Marii Britanii. Documentul a fost ratificat de Congresul Continental în ziua de 4 iulie 1776 şi a fost recunoscut prin Tratatul de la Paris din 3 septembrie 1783.
Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite ale Americii. Potrivit studiilor efectuate de Federaţia Americană de Retail (NRF), cei mai mulţi dintre americani (65%) vor face grătar sau picnic cu rude sau prieteni, de 4 iulie, potrivit Mediafax. Astfel, fiecare cetăţean american va cheltui, în medie, 71,34 de dolari pe mâncare şi băutură cu ocazia Zilei Independenţei, precizează NRF. Suma totală cheltuită de 4 iulie la nivelul SUA este de 6,8 miliarde de dolari, mai informează sursa citată.

Leave A Comment

%d bloggers like this: