Prognoza meteo: scăpăm de ploi. Când începe să se încălzească, în ce regiuni se mai anunţă furtuni

July 2, 2018
177 Views

Norii se risipesc, iar vremea se îndreaptă. După prăpădul făcut de furtuni şi ploi torenţiale, meteorologii aduc veşti bune. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în perioada următoare scăpăm de precipitaţii, iar temperaturile vor fi în creştere.
Vremea va fi în continuare răcoroasă. Luni, temperaturile maxime se vor situa între 18…20 de grade în nordul şi centrul ţării şi 27…28 de grade în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, uşor mai ridicate pe litoral, spre 17…19 grade, dar şi mai scăzute, până în jurul a 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat, mai ales la munte, trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.
Marţi se încălzeşte uşor faţă de ziua precedentă. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul ţării şi 28…29 de grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul şi nord-estul teritoriului, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.
Abia de miercuri, vremea devine normală pentrua ceastă perioadă. Va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud şi sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul, centrul şi sud-estul teritoriului, dar numai izolat şi trecător, cel mai probabil în Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. În următoarele zile, vremea se va încălzi treptat, iar pe arii restrânse, mai ales la munte, se vor semnala averse şi descărcări electrice.

www.adevarul.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: